در دهه گذشته، علاقه به پتانسیل دارویی قارچ ها به سرعت افزایش یافته است و پیشنهاد شده است که بسیاری از قارچ ها مانند کارخانه های مینی داروسازی هستند که ترکیباتی با خواص بیولوژیکی معجزه آسا تولید می کنند.
قارچ صدفی حاوی درصد رطوبت بالایی هستند که تقریباً بین 80 تا 95 گرم در 100 گرم است. همانطور که در بالا ذکر شد، قارچ های خوراکی منبع خوبی از پروتئین، 200 تا 250 گرم بر کیلوگرم ماده خشک هستند.
علاوه بر این، دانش گسترده از اساس مولکولی تومورزایی و متاستاز فرصتی برای کشف داروهای جدید در برابر سیگنالهای مولکولی و بیوشیمیایی غیرطبیعی که منجر به سرطان میشوند، داده است.
بیش از 100 عملکرد دارویی توسط قارچ ها و قارچ صدفی خوراکی تولید می شود و کاربردهای دارویی کلیدی آن عبارتند از: آنتی اکسیدان، ضد سرطان، ضد دیابت، ضد حساسیت، تعدیل کننده سیستم ایمنی، محافظ قلب و عروق، ضد کلسترول، ضد ویروس، ضد باکتری، ضد انگلی، ضد قارچ، سم زدایی، و اثرات ضد سموم.
آنها همچنین در برابر توسعه تومور و فرآیندهای التهابی محافظت می کنند.
بسیاری از مولکولهای سنتز شده توسط ماکرو قارچها بهعنوان فعال زیستی شناخته شدهاند و این ترکیبات زیستفعال موجود در بدن میوه، میسلیوم کشتشده و آبگوشت کشتشده عبارتند از پلیساکاریدها، پروتئینها، چربیها، مواد معدنی، گلیکوزیدها، آلکالوئیدها، روغنهای فرار، ترپنوئیدها، توکوفرولها، فلانوئیدها، و فلانوئیدها کاروتنوئیدها، فولات ها، لکتین ها، آنزیم ها، اسکوربیک و اسیدهای آلی به طور کلی.
پلی ساکاریدها برای پزشکی مدرن مهم هستند و β-گلوکان شناخته شده ترین و متنوع ترین متابولیت با طیف وسیعی از فعالیت بیولوژیکی است.
یک رژیم غذایی متعادل، درمان حمایتی برای پیشگیری از بیماری و به ویژه در برابر استرس اکسیداتیو است.
در این زمینه، قارچ دکمه ای خوراکی دارای سابقه طولانی استفاده در طب شرقی برای پیشگیری و مبارزه با بیماری های متعدد هستند.
امروزه عصارههای قارچ بهعنوان مکملهای غذایی به دلیل خواصشان، عمدتاً برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی و فعالیت ضد توموری، تجاری میشوند.
در این کار، ما با هدف بررسی ارزش غذایی و همچنین ترکیب شیمیایی و مغذی، و پتانسیلهای تجاری کشتشدهترین قارچهای خوراکی در سراسر جهان انجام شد.
ارزش غذایی قارچ های خوراکی به دلیل محتوای پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالا و سطوح کم چربی آن است.
آنها برای رژیم های گیاهخواری بسیار مفید هستند زیرا تمام اسیدهای آمینه ضروری را برای نیازهای بزرگسالان فراهم می کنند.
همچنین قارچ صدفی کبابی نسبت به اکثر سبزیجات دارای پروتئین بیشتری هستند.
علاوه بر این، قارچ های خوراکی حاوی بسیاری از ترکیبات زیست فعال مختلف با فواید مختلف برای سلامت انسان هستند.
ذکر این نکته ضروری است که ویژگی های رشد، مرحله و شرایط پس از برداشت ممکن است بر ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی قارچ خوراکی تأثیر بگذارد.
همچنین، تغییرات زیادی هم در بین و هم در درون گونه ها رخ می دهد.
- منابع:
- تبلیغات: