روش کاشت و برداشت زرشک

میوه زرشک آبگیری   از بازار محلی (قاین، خراسان جنوبی، ایران) خریداری شد.

تازه رسیده در یک آون معمولی در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت خشک شد و ریز پودر شد. پس از آن، اتانول (با خلوص 99 درصد) به نسبت (وزن / حجم) اضافه شد و به مدت 72 ساعت در دمای اتاق هم زده شد.

سپس، مخلوط از زرشک پفکی طریق کاغذ صافی فیلتر شد و اتانول توسط یک اواپراتور چرخشی تبخیر شد.

عصاره  زرشک خشک تا تجزیه و تحلیل بیشتر (کمتر از دو هفته) در دمای 20- درجه سانتیگراد نگهداری شد.

محتوای فنلی کل (mg اسید گالیک mL-1) بر اساس روش Folin-Ciocalteu در 765 نانومتر با استفاده از اسید گالیک (Sigma-Aldrich) برای رسم منحنی استاندارد اندازه گیری شد. آنتوسیانین کل (میلی گرم سیانیدین-3 گلوکوزید L-1) عصاره BF بر اساس لی و همکاران ارزیابی شد.

برای تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره BF، 1 میلی لیتر از عصاره به 2 میلی لیتر محلول رادیکال آزاد 0.004% 1،1-دی فنیل-2-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اضافه شد. مخلوط به هم زده شد و به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق در یک مکان تاریک نگهداری شد. سپس جذب نمونه ها در طول موج 517 نانومتر ثبت شد و درصد مهار DPPH طبق روشی که توسط و همکارانش توضیح داده شد محاسبه شد.

پس از آن،  زرشک کوهی فعالیت مهاری رادیکال بر اساس مقدار عصاره مورد نیاز برای کاهش اولیه DPPH در 50٪ بیان شد (نیم حداکثر غلظت مهاری؛ IC50). در نهایت، مقدار IC50 (mg mL-1) با رسم درصد مهار رادیکال DPPH در برابر عصاره BF مختلف تعیین شد. بربرین (میکروگرم mL-1) با روش اسپکتروفلورومتری همانطور که توسط Yusupov و همکارانش توضیح داده شد تعیین شد.

به طور خلاصه، 1 میلی لیتر از عصاره به 5 میلی لیتر محلول پرکلرات سدیم و 10 میلی لیتر بافر بورات فسفات اضافه شد و در دمای اتاق نگهداری شد. پس از 2 ساعت، مخلوط به دکانتر منتقل شد و با افزودن 10 میلی لیتر 1، 2-دی کلرواتان (Merck) فاز آلی را جدا کرد.

در نهایت، مقدار فلورسانس فاز آلی توسط اسپکتروفتومتر فلورسانس هیتاچی  در طول موج 518 نانومتر اندازه‌گیری شد.

  • منابع:
    1. Materials and methods of harvesting barberry
  • تبلیغات: 
    1. استفاده از کلم بروکلی برای رفع زردی نوزاد
    2. نوعی خیارشور که اعتیاد آور است
    3. تاثیر رژ لب بر احساسات زنان جهان
    4. استفاده از فوم در صندلی چوبی