نعناع خشک در خورش کرفس، قورمه سبزی و سوپ، عطر و طعم بی نظیر ایجاد می نماید و به واسطه داشتن خواص و فواید دارویی استفاده از آن بسیار توصیه می شود. نعناع در گروه گیاهان دارویی با طبع گرم و خشک قرار می گیرد و مصرف آن به صورت تازه، خشک، پودری و اسانس به راحتی می تواند در درمان بیماری های مختلف در بدن افراد افراد تاثیرات بسیار زیادی داشته باشد. در حال حاضر خانواده های ایرانی برای تهیه غذا های خوشمزه از انواع نعناع تازه و آویشن کوهی تازه استفاده می نمایند.
نعناع خشک در خورش کرفس
خورش کرفس یکی از محبوب ترین غذا های مورد علاقه خانواده های ایرانی است که در تهیه آن از انواع سبزی های خشک مخصوصا نعناع خشک استفاده می شود. نعناع خشک مورد استفاده در خورش کرفس باعث می شود طعم کرفس در این غذا قالب نشده و عطر و طعم بی نظیر برای این غذا ایجاد می گردد.
بسیاری از افراد و خانواده های ایرانی طعم خورش کرفس را دوست ندارند و وقتی در تهیه این غذا از نعنا و جعفری با یک دیگر اضافه می شود، خورش لذیذتر و خوشمزه تر شده و دیگر طعم کرفس مشاهده نمی شوند. البته باید در نظر داشت که نعنا استفاده شده در این غذا ها بیش از حد نیاز نباشد چرا که باعث تلخی غذا شده و اصلاً برای اعضای خانواده خوشایند نخواهد بود.
معمولاً میزان استفاده از نعنای خشک در خورشت کرفس به نسبت ۱ به ۲ با جعفری می باشد و خانم های خانه دار کاملاً باید به این موضوع توجه داشته باشند استفاده از نعناع خشک در خورش کرفس علاوه بر اثرات مثبت در عطر و طعم غذا، می تواند خواص و فوایدی برای سلامتی بدن انسان ها داشته باشد. به نحوی که با استفاده از نعناع، کبد عملکرد بهتری داشته و سلامتی قابل توجهی در این قسمت از بدن ایجاد می گردد.
نعناع خشک در قورمه سبزی
همان طور مستحضر هستید نعنا در گروه گیاهان دارویی با خواص و فواید شگفت انگیز می باشد که از گذشته تاکنون به هر شکلی برای ایجاد سلامتی بیشتر در بین مصرف کنندگان مورد استفاده قرار گرفته است. جالب است بدانید که یکی از مهمترین خواص و فواید نعناع در خاصیت ضد عفونی کردن و ضد خارش بودن آن می باشد و مصرف کنندگان می توانند در صورتی که بدن آنها توسط حشرات گزیده شده مقداری نعنا استفاده نمایند و به صورت ضماد بر روی آن قسمت قرار دهند تا از خارش آن ناحیه جلوگیری شود.
البته می توان گفت نعناع همچنین برای خوشبو کردن دهان استفاده می شود. این محصولات دارای ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین باکتری های مفیدی هستند که می توانند در خوشبو کردن دهان تاثیرات مثبتی را فراهم نمایند. بر اساس تمامی موارد گفته شده در حال حاضر استفاده از نعنا به صورت تازه و خشک به شیوه های مختلفی در بین خانواده های ایرانی دیده می شود.
جالب است بدانید نعناع خشک در قورمه سبزی که جزو غذا های محبوب خانواده های ایرانی است نیز به عنوان نوعی سبزی خشک استفاده می شود و علاوه بر طعم بی نظیری که به این غذا می دهد، می تواند برای سلامتی بدن انسان خواص و فواید بسیار زیادی را به ارمغان آورد.
نعناع خشک در سوپ
سوپ جزو غذا های مقوی برای کودکان، بزرگسالان و همچنین افراد موجود در بستر های بیماری می باشد که هر یک از خانم های خانه دار به شیوه های مختلفی به تهیه این غذای خوشمزه می پردازند. جالب است بدانید در تهیه غذای سوپ از مواد اولیه متنوعی استفاده می شود که در واقع سبزی های خشک در این غذا از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند و به عنوان عضو جدانشدنی مورد توجه قرار می گیرند.
تنوع سبزیجات خشک مورد استفاده در سوپ بسیار زیاد است که در این میان می توان به انواع جعفری، نعناع خشک، شوید و غیره اشاره کرد. در زمان استفاده از نعناع خشک در سوپ، خواص و فواید این غذا بسیار بیشتر می شود و در واقع برای مصرف در بین کودکان و بیماران یک گزینه ایده آل می باشد.
نعناع یک آنتی ویروس فوق العاده بالایی دارد و باعث می شود در فصل های سرد سال بدن انسان از سرماخوردگی های مزمن در امان باشد. استفاده از نعنا به واسطه داشتن ویتامین c نیز در تهیه سوپ در فصل های زمستان توصیه می گردد.
نعناع خشک در کتلت
کتلت یک غذای پرطرفدار است که برای تهیه آن وقت زیادی لازم نیست. در تهیه کتلت، از سبزیجات خشک به عنوان مواد اولیه استفاده می شود که در این میان نعناع خشک از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد و برای خوش طعم کردن این غذای خوشمزه مورد توجه قرار می گیرد. در تهیه انواع کتلت از انواع گوشت استفاده می شود و از آنجایی که گوشت ها دارای طبع سرد هستند، استفاده از نعناع با طبع خشک همراه با این گوشت ها می تواند یک طبع خنثی برای مصرف کنندگان ایجاد گردد. به همین دلیل به استفاده از نعنا خشک در کتلت، توجه بسیار زیادی می شود.
علاوه بر این موارد استفاده از نعنا خشک در تهیه کتلت می تواند خواص و فواید درمانی بسیار زیادی برای مصرف کنندگان ایجاد نماید زیرا نعنا دارای آنزیم های فعالی است که برای پیشگیری از سرطان تاثیرات مثبتی ایجاد می نماید. همچنین این محصول برای استفاده در بین مادران که تازه نوزاد متولد کردند، گزینه ایده آلی است و باعث می شود که جریان پایدار شیردهی آنها ایجاد گردد.
ریختن نعناع خشک در آبگوشت
اکثر خانم های خانه دار همواره تلاش می نمایند که غذا های خوشمزه و البته مقوی برای دیگر اعضای خانواده تهیه نمایند. در راستای همین امر تمام تلاش خود را به کار می برند که از بهترین مواد اولیه در تهیه غذا های مختلف استفاده کنند.
در بین خانم های خانه دار ریختن نعنا خشک در آبگوشت بسیار رایج می باشد زیرا این محصول دارای خواص و فواید بی نظیر برای سلامتی بدن انسان می باشد. نعنای خشک دارای آنزیم ها و آنتی اکسیدان های بسیار قوی است که می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر بسیار زیادی داشته باشد و به همین دلیل استفاده از آن در تهیه آبگوشت می تواند این غذای خوشمزه را مقوی تر نماید.
خواص نعناع خشک با ماست
ماست در گروه اصلی ترین لبنیات قرار می گیرد که از طبع سرد و منقبض کننده ای برخوردار می باشد در راستای همین امر بیشتر افراد برای خنثی کردن این طبع سرد این محصول از نعنای خشک که دارای طبع گرم و خشک استفاده می نمایند . نعناع خشک به صورت پودر شده به ماست اضافه شده و بسیار خوشمزه می باشد. این محصول در فصل تابستان که تمایل به خوردن غذا های خنک مخصوصا آب دوغ خیار بیشتر می شود، گزینه ایده آلی می باشد.
جدول ارزش غذایی نعناع خشک
اطلاع از جدول ارزش غذایی نعناع خشک برای مصرف کنندگان این محصولات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و در واقع بسیاری از علاقمندان به این سبزی خشک، تمایل دارند، از ارزش غذایی آن اطلاعاتی را به دست آورند. در راستای همین موضوع ما در این مجموعه جدول ارزش غذایی پودر آویشن فله را به صورت عکس آماده کرده ایم تا شما مشتریان گرامی به راحتی بتوانید به آن دسترسی پیدا کرده و از ارزش غذایی فوق العاده ارزشمند این محصول نهایت اطلاعات را به دست آورید.
نعناع خشک در چه غذاهایی استفاده میشود
نعناع در گروه گیاهان دارویی قرار می گیرد که قدمت استفاده از آن به بیش از ۲۰۰۰ سال می رسد. در سراسر کشور ها گونه های زیادی از این گیاه وجود دارند که می توان در این زمینه به انواع نعناع کوهی، نعنا فلفلی، نعناع گربه ای و نعناع هندی اشاره کرد. هر یک از این گیاهان دارای خواص و فواید منحصر به فردی هستند و معمولاً در مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص می دهند.
نعناع دارای عطر و رایحه بی نظیری است و معمولاً برای تهیه غذا های مختلف در بین خانواده های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. از نظر طب سنتی استفاده از نعنا در تهیه غذا های مقوی بسیار تاکید می شود زیرا این محصول به راحتی می تواند از بیماری های مربوط به معدهريال کبد و سوزش سردل جلوگیری نماید. نعنناع همچنین در رفع حالت تهوع کمک بسیار زیادی می نماید. به همین دلیل در بین خانم های باردار استفاده از این محصول توصیه می گردد.
البته نمی توان از این موضوع غافل بود که خواص نعناع برای خانم های باردار بسیار زیاد می باشد. از مهمترین فواید استفاده از نعنا در بارداری می توان به تغییرات هورمون ها در بین خانم ها اشاره کرد که به کاهش حساسیت های آنها منجر می شود. مصرف غذا های مختلف در بین خانم های بار دار منجر به افزایش دمای بدن آنها می شود. در صورتی که این افراد از نعنای خشک در تهیه غذا های خود استفاده نمایند با طبع گرم و خشک این محصول روبرو شده و در نهایت به راحتی می توانند از خواص تسکین کننده این محصولات نهایت بهره را ببرند.
جالب است بدانید از نعنا به صورت تازه و خشک در تهیه غذا های مختلفی استفاده می شود که در این زمینه می توان به انواع خورش کرفس، خورش قرمه سبزی، آبگوشت، سوپ و انواع آش ها اشاره کرد. در برخی از غذا ها این محصول به واسطه عطر و بویی که دارد استفاده می شود و در برخی از غذاها به واسطه خواص و فواید منحصر به فرد به استفاده از این محصولات تاکید می شود.
ولی در هر صورت می توان گفت خوردن غذاهای که شامل نعناع خشک هستند می تواند برای سلامتی بدن انسان خواص و فواید بسیار زیادی را به ارمغان آورد. جالب است بدانید نعنای خشک علاوه بر تهیه غذا ها در تهیه نوشیدنی های سرد مخصوص فصل تابستان نیز مورد استفاده قرار می گیرد و در حال حاضر این نوع محصولات در تهیه شربت سیب، شربت آلبالو، شربت گیلاس و همچنین دمنوش های چای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.
نعناع خشک در رژیم غذایی
نعناع خشک در رژیم غذایی افراد جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص می دهد و این محصول به واسطه داشتن برخی از مواد معدنی و ویتامین های منحصر به فرد، خواص و فواید ایده آل را برای سلامتی بدن انسان ها به ارمغان می آورد و از گذشته تا کنون با اهداف خاصی از این محصول استفاده شده است.
در راستای بررسی خواص و فواید نعنا خشک در رژیم غذایی افراد در سن سال های مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تاثیرات مثبت نعناع خشک بر روی معده و گوارش قابل توجه بسیاری از کارشناسان تغذیه قرار گرفته است. نعناع به دلیل داشتن خاصیت ضد اسپاسم و با افزایش جریان مایعات گوارشی به راحتی می تواند درد های قسمت معده و گوارش را برطرف سازد. عطر نعنا غدد بزاق دهان و غددی که آنزیم های گوارشی را ترشح می نمایند، فعال کرده و هضم بهتر در سیستم های گوارشی را فراهم می نماید. سوء هاضمه و روده رودل را درمان می کند. این نوع محصولات همچنین گرفتگی عضلات معده را کاهش داده و به علت اثر بیهوشی خفیف درد معده را نیز از بین می برد و به همین دلیل در بسیاری از کشور ها افراد قبل از سرو غذای اصلی خود مقداری نعنا می خورند تا هضم غذاها برای آنها راحت انجام پذیرد.
- نعنا در از بین بردن بیماری های مختلف مخصوصا سرطان تاثیرات بسیار زیادی دارد زیرا در این ماده غذایی ویتامین c و آنتی اکسیدان های فوق العاده ای وجود دارد که به راحتی می توانند در مقابل با رادیکال های آزاد اقدام کرده و از بروز بیماری های از جمله سرطان جلوگیری نمایند.
- تاثیرگذاری نعناع خشک در بیماری های چشم و بینایی نیز قابل توجه می باشد. این محصولات منبع غنی از ویتامین های a و بتاکاروتن می باشند که برای حفظ سلامتی چشم و حفظ بینایی اثرات مثبتی را ایجاد می نمایند. کسانی که مشکوک به ابتلا به اختلالات چشم و بینایی هستند می توانند با مصرف نعنا خود را تا حدودی از این بیماری ها در امان نگه دارند.
- استرس و اضطراب جزو اصلی ترین پارامتر های هستند که می توانند باعث ایجاد بیماری های مختلف در بدن افراد شوند. تاثیر گذاری نعنا خشک در برطرف سازی استرس و اضطراب به نوعی است که به بسیاری از افراد توصیه می گردد از این سبزی خشک باکیفیت استفاده نمایند.
- نعناع خشک همچنین در از بین بردن افسردگی و خستگی تاثیرات مثبتی از خود به نمایش می گذارد. عطر نعنا باعث انرژی زایی در بدن افراد شده و عملکرد مغز را بهبود می بخشد و به همین دلیل افرادی که بیشتر اوقات احساس کسلی و خستگی می کنند بهتر است از نعنا به صورت خوراکی یا موضعی استفاده نمایند.