کابل هوایی آلومینیومی برای انتقال جریان یکسان به سیم سنج بزرگتری نسبت به سیم مسی نیاز دارد، اما همچنان برای یک کاربرد خاص از سیم مسی ارزانتر است.
خطوط برق هوایی 500 کیلوولت مدرن مورد استفاده در یک سیستم توزیع نیروی برق که توسط یک شرکت برق تامین می شود
آلیاژهای آلومینیومی که برای هادیهای الکتریکی استفاده میشوند، تنها تقریباً 61% رسانای مس با همان مقطع هستند، اما چگالی آلومینیوم 30.5% مس است.
بر این اساس، یک پوند آلومینیوم دارای ظرفیت حمل جریان برابر با دو پوند مس است. از آنجایی که قیمت مس تقریباً سه برابر وزن آلومینیوم است (تقریباً 3 دلار آمریکا در پوند در مقابل 1 دلار در پوند[5] در سال 2017)، سیم های آلومینیومی یک ششم هزینه سیم مسی با همان رسانایی هستند.
وزن کمتر سیم های آلومینیومی به ویژه باعث می شود که این هادی های الکتریکی برای استفاده در سیستم های توزیع برق توسط تاسیسات برق مناسب باشند، زیرا برج ها یا سازه های پشتیبان برای حمل جریان یکسان فقط باید نیمی از وزن سیم ها را تحمل کنند.
در اوایل دهه 1960، زمانی که رونق ساخت مسکن در آمریکای شمالی وجود داشت و قیمت مس میخشده بود، سیم آلومینیومی ساختمانی با استفاده از آلیاژ آلومینیوم درجه AA-1350 در اندازههای آنقدر کوچک تولید میشد که برای مدارهای انشعاب با بار کمتر در خانهها استفاده شود.
در اواخر دهه 1960 مشکلات و خرابیهای مربوط به اتصالات مدار انشعاب برای سیم ساختمان ساخته شده با آلیاژ آلومینیوم درجه AA-1350 شروع به ظهور کردند، که منجر به ارزیابی مجدد استفاده از آن آلیاژ برای سیم ساختمان و شناسایی نیاز به آلیاژهای جدیدتر برای تولید سیم ساختمانی آلومینیومی. اولین آلیاژ رسانای الکتریکی سری 8000، که هنوز به طور گسترده در برخی کاربردها استفاده می شود، در سال 1972 توسط شرکت آلومینیوم آمریکا (Alcoa) توسعه و ثبت شد.
این آلیاژ به همراه AA-8030 (به ثبت اختراع Olin در سال 1973) و AA-8176 (اختراع شده توسط Southwire در سال 1975 و 1980) از نظر مکانیکی مانند مس عمل می کند.
برخلاف آلیاژ قدیمیتر AA-1350 که قبلاً استفاده میشد، این آلیاژهای سری AA-8000 همچنین استحکام کششی خود را پس از آزمایش چرخه جریان استاندارد یا آزمایش غوطهوری چرخه جریان (CCST) حفظ میکنند، همانطور که در ANSI C119.4:2004 توضیح داده شده است.